Diplomaosztó a magyar karon!

Átvették magiszteri diplomáikat a magyar kar végzős diákjai

Február 22-én a kora délutáni órákban került sor az Ungvári Nemzeti Egyetem Magyar Tannyelvű Humán- és Természettudományi Kara diplomaosztó ünnepségére, amely keretében 13 végzős hallgató vehette át magiszter, illetve specialista szakos diplomáját.
Dr. Zubánics László tudományügyi dékánhelyettes köszöntő szavai után dr. Spenik Sándor dékán, Dr. Lengyel Miroszlava rektorhelyettes, dr. Zékány Krisztina tanszékvezető és Nott Miklós, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja köszöntötte az ünnepség “okozóit” – a végzős diákokat, illetve a szülőket.
Mint Dr. Lengyel Miroszlava kifejtette, a mostani végzősök már európai szintű diplomát vehetnek kézbe (mind a diploma, mind annak mellékletei ukrán-angol nyelvűek, kivitelükben és tartalmukban megfelelnek a bolognai rendszerben kiadottaknak), így a diákok bátran vehetik vele az élet újabb kihívásait. Ez lehet oktatói pálya, de az élethosszig tartó tanulás gondolata mentén akár az anyaintézményben, akár más egyetemeken lehetőség nyílik a PhD-képzésre is.
A végzős diákok részéről Bimba Brigitta történész, a kurátorok részéről pedig Mihók Richárd adjunktus emlékezett az elmúlt öt és fél esztendő sikereire, buktatóira, amelyekből főleg a szép emlékek maradnak meg.
Ezután került sor a diplomák ünnepélyes átadására. Az egyetem rektora rendeletének felolvasását követően magiszteri és pedagógusi diplomát vehettek át az alábbi diákok:
történelem szak: Bimba Brigitta (színjeles), Becske Pál-Zsolt, Kenyherc Anita, Megyesi Csaba, Menyhárt Gyula, Fábián Miklós;
magyar szak: Bolyog Beáta, Pracu Nikolett (nappali tagozat), Bodnár Alexandra, Mező Georgina, Sipos Tímea (levelező tagozat);
Specialista szakos diplomát vehetett át Varga Eduárd és Galambos Norbert matematikus végzősök. Ezúton gratulálunk valamennyiüknek.
Az ünnepi hangulatról a Csipkés együttes gondoskodott zenés-táncos összeállítással.
A rendezvény a hagyományos sapkafeldobással és fotózással ért véget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*