Új megvilágításban a nemzetközi kapcsolatok kiadványai

Az Ungvári Magyar Főkonzulátus és különösképp Buhajla József főkonzulúr közbenjárásával az Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézet nemzetközi tanulmányok szakos diákjai a legújabb tankönyvekből tanulhatják a politikatörténelmet és Európa országainak diplomáciáját.  „ Az ajándékba kapott könyvek nemzetközi kapcsolatokból, illetve külpolitikai  kézikönyvek felbecsülhetetlen értékek a diákjaink számára. Megkönnyítik az oktatást és a diákok könnyebben hozzájutnak a tananyaghoz, mely a minőségi tudást segíti elő” – mondta Belikánics László a CROSSROADS kutatóközpont igazgatóhelyettese.

„ Monográfiák, diplomáciai források, diplomáciai tankönyvek segítségül szolgálnak a szemináriumokra, kollokviumokra való felkészülésben” – jegyezte meg Kostura Orsolya  III évfolyamos nemzetközi tanulmányok szakos hallgató.

A Magyar történelem és európai integráció tanszék munkatársai nagyon hálásak a támogatásért és  köszönik a könyvcsomagot. Reméljük, hogy a továbbiakban is ilyen jól együtt tud  működni a tanszék és konzulátus, hiszen a cél közös, szakképzett kárpátaljai diákokat nevelni, akik Kárpátalján maradva tudásukat kellőképp tudják kamatoztatni.

Professzor doktor Kis Éva, tanszékvezető

Kedvelés és feliratkozás: