Határtalan tudomány: a “Crossroads” és a “London school of economics” új együttműködése

2018. szeptember 20-án a Magyar történelem és európai integráció tanszék bázisán működő “Crossroads” Európai integráció és nemzeti kisebbségek központját az angol “London school of economics and political science” kutatói látogatták meg.

A vendégek a Nemzetközi kapcsolatok kar képviseletében érkeztek és látogatásuk elsődleges célja a kapcsolatfelvétel és a Kárpátalját érintő közös társadalmi kutatások kezdeményezése volt.

A tudományos eszmecserén az angol félt Marnie Howlett, Közép-Európa szakértő képviselte, az Ungvári Nemzeti Egyetem részéről jelen voltak Dr. Kiss Éva a “Crossroads” központ vezetője valamint Belikánics László adjunktus.

A vendégek meglátogatták a központ és az intézet alegységeit, lehetőség volt egy kutató-diák találkozóra is, amelyen a “nemzetközi kapcsolatok” szakos diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a vendégek előadását. A találkozó munkanyelve az angol volt, így a párbeszéd lehetőséget adott az első évfolyam hallgatói számára angol tudásuk erősítésére és új információszerzésre. Az esemény végén Marnie Howlett felvázolta a leendő együttműködés perspektíváit és megköszönte a “Crossroads” Központnak a barátságos fogadtatást.

Forrás: Dr. Kiss Éva, “Crossroads” Központ

Kedvelés és feliratkozás: