Szlovákia V4-es elnökségének prioritásai

  A Visegrádi Együttműködés célja a visegrádi négyek (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) diplomáciai, gazdasági, valamint politikai érdekeinek közös képviselete.
Szlovákia júniustól elkezdte az elnökséget a visegrádi négyek országcsoportjában. Ehhez kapcsolódóan 2018. július 12-én délelőtt a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció épületében Szlovákia V4-es elnökségének prioritásai – lehetséges alternatívák Ukrajna számára elnevezésű esemény zajlott. Mint kiderült, Szlovákia V4-es elnöksége idején kiemelt fontosságúnak tekinthető majd az interregionális együttműködés a közép-európai régiót tekintve.
Az Ukrán-Magyar Oktatási-Tudományos Intézet Magyar Történelem és Európai Integráció Tanszékének munkatársai közül Dr. Kiss Éva tanszékvezető és Dolinai Zsuzsanna főelőadótanár vett részt az alkalmon. Az európai integráció vonatkozásában jelentős a visegrádi együttműködés, mint folyamat. A tanszék munkájának szempontjából jelentős szereppel bír a szubregionális együttműködés folyamatának tanulmányozása; ebből a szempontból is meghatározó volt ez az esemény.

Forrás: UMOTI, MTEIT

Kedvelés és feliratkozás: