WE – Hereaus Physics School 2017 Bad Honnef-ben

Az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási-Tudományos Intézete is képviseltette magát szeptember 23-30-a között a Bad Honnef-i Fizikai Központban megrendezett Wilhelm és Else Heraeus Fizikai Iskolában. Intézetünkből Turóci Jolán (egyetemi előadó tanár), Szanyi István (4. évfolyamos fizika szakos hallgató) és Bence Norbert (5. évfolyamos fizikus) volt jelen e neves alkalmon. A nemzetközi tudományos szakkonferencia célja a nagyenergiájú részecskefizika legújabb tudományos eredményeinek bemutatása és megvitatása volt.

Az iskola programjának keretein belül a meghívott előadók a kvantum színdinamika legújabb vívmányait és problémáit, valamint a részecske-ütköztetők legfrissebb mérési eredményeit mutatták be. Előadók érkeztek a HERA, RHIC, TEVATRON és CERN nemzetközi amerikai és európai kutatóközpontokból.

Intézetünk képviselői angol nyelven tartott előadásaik során szintén bemutatták saját kutatási eredményeiket, ezzel is öregbítve egyetemünk jó hírét. Részvételük eredményesnek volt, hiszen Szanyi István elnyerte a legjobb diák-előadás címet.

Az Ungvári Nemzeti Egyetem Ukrán–Magyar Oktatási-Tudományos Intézet képviselői köszönetüket fejezik ki a konferencia főszervezőinek Rainer Schickernek és Antoni Szczureknek a meghívásért, továbbá Jenkovszky Lászlónak, Lengyel Sándornak és intézetünk igazgatójának Spenik Sándornak a szakmai felkészítésért.

Kedvelés és feliratkozás: